varte s majklem
Mandlové rohlíčky máčené v čokoládě

Mandlové rohlíčky máčené v čokoládě

Ingredience

Těsto na 36 mandlových rohlíčků

200 g mandlové mouky
200 g moučkového cukru
1 vaječný bílek
1 polévková lžíce citronové šťávy
2 polévkové lžíce likéru Amaretto
2 polévkové lžíce růžové vody

Zdobení

100 g nakrájených mandlí
1 vaječný bílek
100 g hořké čokolády
1 lžíce kokosového oleje

Příprava

Všechny potřebné ingredience smícháme dohromady ve velké míse a vypracujeme těsto. Z těsta tvarujeme 11 g. nudličky, které potřeme vyšlehaným bílkem a obalíme je v plátcích mandlí. Z nudliček vytvarujeme rohlíčky. Pro ulehčení práce a aby rohlíčky měly stejný tvar a velikost je dobré použít silikonovou formu určenou pro výrobu rohlíčků. Na dno formy dáme plátky mandlí, nudličky z těsta potřeme z jedné strany vyšlehaným bílkem a potřenou stranu těsta položíme do formy na mandle. Těsto ve formě zahladíme. Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě na 175°C cca 12 minut. Rohlíčky necháme vychladnout a nakonec jejich konce namočíme v rozehřáté čokoládě.

Veselé Vánoce!

-