varte s majklem

Italský domácí chléb na grilu s bylinkami

Ingredience

2 bochníky chleba

400 g mouky
175 ml teplé vody
40 g bílého jogurtu
25 ml extra panenského olivového oleje
1 polévková lžíce cukru
10 g čerstvých kvasnic
2 lžičky soli

Příprava

Nejdříve si nakrájíme sušená rajčata a rozmarýn. Smícháme je dohromady a zalijeme olivovým olejem. Těsto na chléb si připravíme podle Majklova dřívějšího videa. Připravené těsto necháme 1 hodinu kynout. Vykynuté těsto rozpůlíme na 2 poloviny. Budeme mít tak dva bochníky. Těsto zpracujeme na tenký obdelník a poklademe na něj náplň ze sušených rajčat a rozmarýnu. Těsto řádně zavineme, aby nám nic nekoukalo ven, protože by se to mohlo spálit. Těsto potřeme olivovým olejem, aby se nám nelepilo a zabalíme ho streč fólií a necháme ho ještě 20-30 minut kynout. Vykynuté těsto potřeme vodou a vaječným žloutkem a uděláme v něm řezy žiletkou. Těsto dáme na studený gril a rozžhavíme ho postupně na 200°C. Díky tomu bude těsto dál kynout. Těsto nesmíme grilovat na přímem ohni, jinak se spálí. Chléb grilujeme 25 minut a nesmíme ho zapomenout převrátit na druhou stranu.

Bon appetito!

-