varte s majklem

Recept na zapečené hranolky na 3 různé způsoby

Ingredience

Hranolky

1. Italská verze (Pizza)

Rajčatová omáčka

Paprika

Salám

Žampiony

Sýr

2. Francouzská verze (Tarte flambee)

Slanina

Cibule

Zakysaná smetana (Creme Fraiche)

Sýr

3. Mexická verze (Nachos)

Mleté hovězí maso

Jalapeno papričky

Olivy

Cibulka

Sýr Chedar

 

Příprava

1. Italská verze ( Pizza)

Usmažíme si hranolky a  rozložíme je na pekáč, aby pokryly jeho dno. Nakrájíme si zeleninu. Omáčku na potření hranolek uděláme z rajčatové omáčky, přídáme k ní tymián, česnekový granulát, pepř a sůl. Hranolky potřeme omáčkou a na to poskládmé ostatní ingredience a nakonec vše zasypeme sýrem.

2. Francouzská verze (Tarte flambee)

Nejdříve si rozložíme usmažené  hranolky na pekáč, aby pokryly jeho dno. Hranolky potřeme zakysanou smetanou (creme fraiche), naskládáme na to ostatní ingredience a zasypeme sýrem.

3. Mexická verze (Nachos)

Mleté maso okořeníme a usmažíme . Usmažené maso rozložíme na hranolky a navrch dáme zbytek ingrediencí.

-