varte s majklem
CHILLI CON CARNE -mexický recept

CHILLI CON CARNE -mexický recept

Ingredience

Tento pokrm se obvykle podává s rýží, zakysanou smetanou a koriandrem jako ozdobou.
4 porce
500g libového mletého hovězího masa
2 cibule
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 Chilli nebo Jalapeno paprika
4 stroužky oloupaného česneku
1 lžíce sladké papriky 
1 lžička chilli nebo cayenne papriky
1 lžička mletého římského kmínu (kumín)
350 ml hovězího vývaru
2 rajčata
1 lžička majoránky
100 g rajského protlaku
200 g uvařených bílých fazolí
300 g uvařených červených fazolí
50 g tmavé čokolády

Příprava
Nejprve si osmažíme nasekanou cibuli,tu poté asi minutu restujeme . Přidáme mleté maso a dále restujeme, až maso ztratí růžovou barvu.
Přisypeme nasekaná rajčata, papriky, a ostatní přísady. 
Jako poslední přidáme čokoládu a směs velmi zvolna dusíme za občasného míchání asi 15 minut. Servírujeme s rýží, zakysanou smetanou a koriandrem jako ozdobou.

 BUEN APETITO!!!

-