varte s majklem
 Corn Dogs

Corn Dogs

Ingredience

12 párků

150 g hladké mouky

90 g kukuřičné mouky

180 ml mléka

2 velká vejce

3 lžíce krystalového cukru

10 g prášku do pečiva

1 lžička soli

Příprava

 Párky

Odřízneme špičku dřevěných špejlí a strčíme ji do párků. Ujistíme se, že špejle neprojde z druhé strany. Velmi elegantní corn dogs jsou malé corn dogs vyrobené z 3 až 4 cm dlouhých kousků párků (ideální na jednohubky) a k tomu se používá 10 cm špejle. Vložíme špejle do malých Párků. Malé kousky jsou jednodušší na přípravu a smažení.

Těsto

 V úzkém plastovém džbánu si rozděláme vejce a mléko a dobře promícháme metličkou. Pak přidáme suché přísady a mícháme dokud nebude těsto tuhé.

Smažení

 V 7 až 10 cm hluboké pánvi si předehřejeme slunečnicový olej a dáme ohřát na cca 180 °C (síla plotny mezi střední a vysokou úrovní). Ponoříme párky do těsta a pořádně je v něm obalíme. Po vyndání necháme párky okapat od přebytečného těsta. Než začneme párek smažit, chytneme ho za konec špejle a jemně hootočíme  na 1 sekundu v oleji. Vytvoří se tím  vrstva kolem párku a my můžeme ponořit párek do oleje. Párek nejprve klesne na dno pánve a za 1 nebo 2 sekundy vyplave na povrch. Smažíme asi 3 až 4 minuty, nebo dozlatova na vnější straně.

Podáváme s kečupem a/nebo hořčicí.

Dobrou chuť!


 

-