varte s majklem
Kuřecí sendvič

Kuřecí sendvič

Ingredience

Složení

500 g vykostěných kuřecích prsou

Bageta nebo ciabatta

Kyselá okurka

Majonéza

Česnek

Sůl

Česneková omáčka na 1 bagetu

2 lžíce majonézy

2 drcené stroužeky česneku

Špetka soli

Marináda

6 lžic olivového oleje

Šťáva z 1 citrónu

4 stroužky česneku

2 lžičky drcené sladké papriky

2 lžičky sušeného oregana

1 lžička skořice

1 lžička soli

1/2 lžičky čerstvě mletého pepře

Příprava

Všechny přísady na marinádu smícháme dohromady.  Kuře si nakrájíme na 1 cm tlusté proužky a přidáme do marinády. Dobře promícháme, přikryjeme fólií a dáme do lednice. Marinované kuře vydrží 1 týden v lednici. Kuře usmažíme na pánvi  s 1 lžící rostlinného oleje. Smažíme 1 až 2 minuty z každé strany. Bagetu rozřízneme uprostřed. Vnitřní strany bagety potřeme česnekovou omáčkou. Na omáčku poklademe kyselé okurky a smažené kuřecí stripsy. Bagrtu grilujeme do křupava v kontaktním grilu 2-3 minuty. Dobrou Chuť !!!


 

-