varte s majklem
Burgundští šneci (hlemýždi)

Burgundští šneci (hlemýždi)

Ingredience

Šneci  v konzervě

Malá cibule

Česnek

Sůl

Pepř

Voda

Bagetka

Petržel

Prázdné ulity

Máslo

Máslo

Petržel 

Cibule 

Česnek

Sůl

Příprava

Dáme si vařit vodu do hrnce, přidáme cibulku, česnek a petržel. Poté co se nám voda začne vařit, přidáme šneky z konzervy a popepříme. Mezi tím si připravíme máslo s česnekem. Nakrájíme si česnek, cibulku, petržel na drobné kousky a přidáme jej do misky společně s máslem a zamícháme, přidáme sůl a pepř. Poté můžeme plnit ulity. Plníme nejprve máslem, šneky z konzervy a zamázneme opět máslem. Když máme všechny ulity naplněné, klademe je do pekáčku a můžeme dát do trouby na 160 stupňů na cca 10 až 15 minut. Po upečení máme hotovo a můžeme servírovat společně s nakrájenou bagetkou .

Dobrou chuť !!!

-