varte s majklem

Burgundští šneci (hlemýždi)

Ingredience

Šneci  v konzervě

Malá cibule

Česnek

Sůl

Pepř

Voda

Bagetka

Petržel

Prázdné ulity

Máslo

Máslo

Petržel 

Cibule 

Česnek

Sůl

Burgundští šneci (hlemýždi)

Postup přípravy receptu

Příprava

Dáme si vařit vodu do hrnce, přidáme cibulku, česnek a petržel. Poté co se nám voda začne vařit, přidáme šneky z konzervy a popepříme. Mezi tím si připravíme máslo s česnekem. Nakrájíme si česnek, cibulku, petržel na drobné kousky a přidáme jej do misky společně s máslem a zamícháme, přidáme sůl a pepř. Poté můžeme plnit ulity. Plníme nejprve máslem, šneky z konzervy a zamázneme opět máslem. Když máme všechny ulity naplněné, klademe je do pekáčku a můžeme dát do trouby na 160 stupňů na cca 10 až 15 minut. Po upečení máme hotovo a můžeme servírovat společně s nakrájenou bagetkou .

Dobrou chuť !!!