varte s majklem
Anglický Trifle

Anglický Trifle

Ingredience

Jsou 4 vrstvy u tohoto dezertu:

1. koláč korpus nebo sušenky Spekulatius

2. créme anglaise nebo vanilkový krém

3. čerstvé ovoce, jako jsou jahody, maliny, ostružiny nebo borůvky

4. šlehačka

6 porcí

15 Spekuliatious sušenek rozdrcených na malé drobky (nebo můžete použít kostky z dortového korpusu jako je „pound cake“)

 Vanilkový krém

500 ml mléka

5 žloutků

1 lžíce vanilkového extraktu nebo mleté vanilky

125 g krystalového cukru

30 g škrobu

Čerstvě mletý muškátový oříšek

50 ml whisky nebo bourbonu

1 lžíce másla (musí být přidáno poté, co  krém uvařený)

500 g ovoce (může být směs různých druhů plodů) nakrájené na malé kousky

Šlehačka na polevu

400 ml šlehačky

1 lžíce hnědého cukru

Kakao a skořicová hvězda pro ozdobu.

Postup

Anglické trifle je snadné připravit a je to lahodný dezert. Recept může být upraven pro jakékoliv příležitosti jako je večeře dezert, výroční dezert, svatební dezert nebo vánoční dezert. V tomto videu, Majkl dělá vánoční verzi tohoto dezertu.

Nalijeme mléko do rendlíku a na mírném ohni přivedeme mléko do varu. Zatímco mléko se ohřívá, přidáme vanilku, strouhaný muškátový oříšek, whisky. Jakmile se začnou tvořit bublinky, sundáme z plotny a necháme vychladnout 10 minut. Mezitím našleháme žloutky s cukrem. Jakmile se změní barva na bílou, přidáme škrob, který byste měli smíchat s 6 lžícemi studeného mléka. Smíchejte vše dohromady. Naběračkou přidáme teplé mléko do vaječné žloutkové směsi. Promícháme, pak přidáme směs zpět do rendlíku a na mírném ohni ohřejeme směs až do zhoustnutí. Jakmile začne houstnout přidáme máslo a odstraníme z plotny .

Necháme vychladit po dobu jedné hodiny. Přikryjeme fólií a dáme do lednice na další hodinu vychladnout. Nyní přichází ta zábavná část, vezmeme, servírovací sklenice a dáme na dno asi 1 až 1,5 cm drobků Spekulatius sušenek, přidáme 3 lžíce vanilkového krému, 3 až 4 lžíce čerstvého ovoce a na závěr přidáme 2 další lžičky vanilkového krému a na vrcholek přidáme šlehačku.

Pro dekoraci, posypeme trochou kakaa a ozdobíme skořicovou hvězdou.

Dobrou chuť!

-