varte s majklem
Pane Di Pasqua (Italský velikonoční mazanec)

Pane Di Pasqua (Italský velikonoční mazanec)

Ingredience

Těsto
500 g + 100 g hladké mouky
150 g másla 
200 g kondenzované mléka 
100 g cukru 
2 vejce
20 g droždí
125 ml mléka 
Kůra z 1 pomeranče
Šťáva z1 pomeranče
1 lžička anýzu
6 g soli 
 
Náplň
150 g hrozinek
150 g mandlí nebo pistácií
Obarvená uvařená vajíčka

Příprava

Nejdříve rozehřejeme máslo, rozemeleme anýz a vymačkáme štávu z pomeranče. Dále jednoduše zpracujeme všechny potřebné ingredience dohromady, tak aby nám vzniklo těsto. To můžeme udělat ručně nebo i za pomoci mixéru. Vzniklé těsto necháme pak cca 1 hodinu vykynout v teple. Do těsta přidáme hrozinky a pistácie, rozdělíme ho na 3 stejné části a upleteme z něho věnec. Věnec dáme do vymaštěné formy, naaranžujeme do něj uvařená obarvená vejce a necháme ho cca 20-30 minut nakynout v teple. Nakonec věnec potřeme vejcem a formu přykryjeme např. silikonovou podložkou a věnec pečeme v troubě o teplotě 170°C cca 25 minut. Věnec na závěr vyndáme z formy a pocukrujeme ho.

Veselé Velikonoce!

 

-