varte s majklem
Pizza z jižní Francie La Pissaladiere

Pizza z jižní Francie La Pissaladiere

Ingredience

800 g těsta na pizzu 
150 g ančoviček (osolených v oleji)
6 velkých cibulí
2 lžíce cukru
1/2 lžičky soli
4 stroužky česneku
1 polévková lžíce provensálského koření
20 ks malých černých oliv (použijte spíše marinované olivy než naložené ve slaném nálevu)
10 lžic extra panenského olivového oleje.

Příprava

Ančovičky naložíme den předem do oleje, aby nebyly tak slané. Dále si připravíme těsto na pizzu, které necháme hodinu kynout na teplém místě. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Olivy zbavíme pecek. Do hrnce nalijeme trochu oleje, přidáme cibuli, sůl česnek, 2 lžíce vody a koření. Cibuli 10 minut karamelizujeme. Vykynuté těsto dáme na pekáč, navrstvíme na něj zkaramelizovanou cibuli, ančovičky, olivy a zalijeme to olivovým olejem. Pizzu pečeme v troubě o teplotě 200ºC cca 20 minut.

Bon appetit!

-