varte s majklem
Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe

Ingredience

6 brambor
1 mrkev
1 cibule
1 pórek (pouze bílá část)
1 celer (stejné množství jako mrkev)
5 plátků sušených hub 
1 litr zeleninového vývaru
100 g uzené slaniny
2 lžíce ghi nebo přepuštěného másla
1 polévková lžíce majoránky
1 bobkový list
1/4 čajové lžičky strouhaného muškátového oříšku
Sůl a pepř na dochucení
1 svazek pažitky
Hrst petrželky
12 uzených vídeňských párků

Příprava

Zeleninu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Ve velkém hrnci na rozpálené plotně osmažíme na přepuštěném másle slaninu. Do hrnce ke slanině přidáme ostatní ingredience a polévku vaříme. Během procesu vaření odebereme 4 naběračky vývaru a nakonec rozdrtíme polovinu zeleniny. Hotovou polévku servírujeme ozdobenou čerstvou pažitkou.

 

Dobrou chuť!

-