varte s majklem

Kynuté dýňové bochánky se skořicovým máslem

Ingredience

8 dýňových bochánků
250 ml mléka
20 g čerstvého droždí
2 vejce
2 lžíce cukru
1 lžíce soli
3 lžíce slunečnicového oleje
160 g dýňového pyré
650 g hladké mouky

Skořicové máslo
100 g másla
1 lžíce javorového sirupu
1/2 čajové lžičky dýňového koření
1/4 čajové lžičky soli

Příprava

Dýňové bochánky

Připravíme si těsto a necháme ho vykynout. Ingredience na náplň (dýňové pyré a cukr) vaříme cca 10 minut  v pánvi na plotně  o maximální teplotě, dokud náplň nezhoustne. Náplň necháme vychladnout. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné díly o hmotnosti cca 120 g. Těsto rozválíme na placky a potřeme náplní. Cípy těsta spojíme a vytvarujeme z něj bochánky.  Bochánky nastříháme núžkami, aby získaly tvar dýně. Ze zbytku těsta vymodelujeme sťopky.  Vše posypeme moukou a necháme kynout v troubě o teplotě 50°C cca 30 minut.  Do nakynutých bochánků připravíme za pomoci nůžek otvor pro sťopky. Bochánky i se sťopkami potřeme směsí dýňového pyré a žloutku a pečeme v troubě o teplotě 170°C cca 20- 25 minut. Do otvoru upečených bochánků naaranžujeme sťopku a podáváme je se skořicovým máslem.

Skořicové máslo

Všechny ingredience potřebné na přípravu skořicového másla smícháme dohromady.

Dobrou chuť!

 

-