varte s majklem

Smažené kalamáry v těstíčku s dvěma dipy

Ingredience

4 až 6 kalamárů

Trojobal
200 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička česnekového granulátu
1 lžička papriky
1 lžička soli
200 ml mléka
1 vejce
200 g panko

Česneková omáčka
2 stroužky česneku
2 lžíce majonézy
2 lžíce bíleho yogurtu
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
1 lžíce kečupu
1 lžička sriracha omáčky
1/2 lžičky worcestershire sauce
1 lžíce šťávy z citrónu nebo limetky

Koktejlová omáčka
3 lžíce kečupu
1/2 lžička worcestershire sauce
1/2 lžička tabasco sauce
1/2 lžičky křenu
1/4 lžičky cognacu
1 lžička šťávy z citrónu nebo limetky

Příprava

Čištění kalamárů

Tělo odtrhneme od chapadel. Odtržená chapadla odřížneme pod očima a vyjmeme z nich ještě zuby a váček s barvivem. Chapadla oloupeme, omyjeme je ve vodě a rozpůlíme. Ploutve odřízneme od těla, zbavíme je kůže a omyjeme je. Z těla vše vyndáme, oloupeme ho, očistíme ve vodě a nakrájíme cca na 0,5 cm kroužky.

Česneková omáčka

Česnek rozdrtíme se solí a smícháme ho spolu s ostatními ingrediencemi.

Koktejlová omáčka

Vše zamícháme dohromady.

Trojobal a smažení

Všechny suché ingredience smícháme dohromady. Směs dáme do sáčku, do kterého přidáme i kalamáry a pořádně jím zatřeseme, aby byly kalamáry obalené z každé strany. Kalamáry pak ještě obalíme ve směsi z vejcete, mléka a mouky a nakonec v Panko strouhance. Kalamáry smažíme dozlatova z každé strany cca 1 minutu  na rozžhaveném oleji o teplotě 170°C.

Dobrou chuť!

-