varte s majklem

Domácí indický chléb Naan na grilu

Ingredience

6 porcí chleba Naan

400 g mouky
375 g bílého jogurtu
1 polévková lžíce prášku do pečiva
1,5 lžičky soli

Příprava

Prášek do pečiva a sůl nasypeme do mísy s moukou a zamícháme. Přilijeme bílý jogurt a 2 lžičky oleje. Vše opět zamícháme. Těsto vysypeme na pracovní plochu a zpracováváme ho tak dlouho, dokud nebude lepit. Těsto by mělo být měkké. Těsto zpracujeme do koule a dáme ho do skleněné mísy, kterou přikryjeme streč fólií a necháme těsto deset minut odpočinout. Mezitím si nakrájíme česnek a koriandr na malé kousky. Gril rozžhavíme na 250°C a na jeho rošt položíme pekáč, na který budeme dávat těsto. Odpočinuté těsto si rozdělíme na 100 g. kousky a každý kousek rozvalíme na placku a poklademe na ní koriandr, česnek a sezamová semínka a vše zatlačíme válečkem do těsta.

Těsto dáme na rozžhavený gril a grilujeme ho z každé strany 1 minutu. Jakmile chléb vyndáme z grilu, ihned ho potřeme rozpuštěným Ghi.

Dobrou chuť!

-