varte s majklem

Domácí pralinky 3krát jinak

Ingredience

Pralinky

Tmavá čokoláda (min. 55%)

Karamelová náplň

80 g. cukru krystal

100 ml šlehačky

40 g. másla

1 g. soli

Nugátová náplň

80 g. nugátu

80 g. tmavé čokolády

100 ml. šlehačky

Ovocná náplň

200 g. malin (mražene, čerstvé)

100 g. cukru krystal

1 lžíce citronu

100 g. bílé čokolády

30 ml šlehačky

Příprava

Náplň slaný karamel

V pánvi uvaříme šlehačku. Do druhé pánve dáme cukr a děláme ho na střední teplotu. Až se začne tvořit karamel, zamícháme jím a přidáme máslo. Až se máslo rozpustí přidáme šlehačku. Teplotu přepneme na minimum a děláme ještě 2 minuty. Až karamel získá světle hnědou barvu, přidáme sůl a vypneme plotnu. Náplň přendáme do jiné misky.

Nugátová náplň

Uvaříme šlehačku. Nakrájíme nugát a vše smícháme dohromady.

Ovocná náplň

Rozmixujeme maliny a přidáme citron. Maliny vaříme. Nakonec přidáme bílou čokoládu a šlehačku. Necháme ji zhoustnout.

Čokoláda

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Ideální teplota čokolády, aby se s ní dobře pracovalo, je 32°C.

Finální příprava

Čokoládu nalijeme do formy. Formu překlopíme a necháme čokoládu vykapat. Zbytek čokolády necháme ve formě a dáme ji do ledničky. Na vychladlou čokoládu vrstvíme náplně. Vykapanou čokoládu dáme znovu do vodní lázně, aby měla teplotu 32°C. Čokoládu navrstvíme na náplně. Necháme vše ztuhnout a pak pralinky vyklopíme a dáme do košíčků.

Formu na pralinky, košíčky na pralinky, chladící mřížku, silikonovou podložku, špachtli a stěrku můžete zakoupit na eshop.vartesmajklem.cz 

-