varte s majklem

Trdelníky

Ingredience

6 trdelníků

300 g hladké mouky

1 velké vejce

125 ml teplého mléka (max. 45° C)

40 ml slunečnicového oleje

20 g čerstvé kvasnic

3 lžíce moučkového cukru 

200 g cukru krystal 

1 velká lžička mleté skořice.

Příprava

Vezmeme si dvě misky .V jedné misce si uděláme kvásek. To znamená že si ohřejeme kousek mléka,do kterého dáme rozdrcené droždí, zamícháme, ocukrujeme a necháme odpočinout pod streč fólií.

Do druhé misky si dáme dvě vejce, olej, mléko a kvásek. Vše pořádně zamícháme a přidáváme postupně mouku a stále mícháme .

Nyní si posypeme pracovní plochu moukou  a těsto si na ní vyklopíme. Pořádně propracujeme těsto cca 4minuty a vrátíme vypracovaný bochánek do misky a potřeme olejem a necháme odpočinout a vykynout cca 45minut..

Vykynuté těsto si dáme znova na pracovní plochu a vyválíme jej na 14cm tloušťky .

Vyválenou placku si rozřežeme na pásky, které pak namotáváme na speciální kužele pro trdelníky. 

Dáme péci na 200°C cca na 8 minut.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TUTO FORMU NA TRDELNÍKY  -K ZAKOUPENÍ NA NAŠEM ESHOPU DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB 

CHŇAPKY NEBO STĚRKY K ZAKOUPENÍ TAKTÉŽ NA NAŠEM ESHOPU 

-