varte s majklem
  Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Ingredience

1 velká cibule nakrájená na ½ až ¾ cm plátky
150 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička česnekového prášku (granulát)
1 lžička mleté papriky (sladká nebo pálivá záleží na Vás)
1 lžička soli
1 vejce
250 ml mléka
75 g Panko (asijská strouhanka) nebo normální strouhanka

Na smažení budeme potřebovat 1 litr slunečnicového oleje.

Dip
3 velké lžíce zakysané smetany
3 velké lžíce majonézy
Šťáva z poloviny limetky
1,5 lžíce kečupu
1 lžička omáčky sriracha
1 střik z worcestershire omáčky
1 malá lžička soli
volitelně: 1 lžička pepře cayene nebo mleté chilli papričky

Smíchejte všechny ingredience v míse a jste připraveni servírovat.

Příprava

Na smažení, budeme potřebovat 1 litr slunečnicového oleje. Nalijeme olej do pánve. Oleje by měla být 3 cm vrstva.  Předehřejeme si troubu na 175°C.
V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, česnek prášek, papriku dobře promícháme. Ve druhé misce si smícháme vejce a mléko. Dobře promícháme. Vezmeme třetí mísu a přidáme Panko nebo strouhankou.
Nakrájíme si cibuli do ½ až ¾ cm silné plátky. Vnitřní kroužky cibule (o průměru asi 3 cm) dáme stranou, protože by kroužky byly příliš malé (použijeme je v jiném receptu).
Zbylé plátky rozebereme nakroužky, které následně namáčíme ve směsi mouky, ujistíme se, že jsou dobře pokryté ze všech stran. Dáme kroužky na dřevěné prkénko.
Přidáme mléko a vaječnou směs do mouky . Dobře promícháme. Nyní máme hotové těsto.
Vkládáme cibulové kroužky do těsta a pokryjeme je ze všech stran. Používáme sadu 2 vidlic pro tento krok. Necháme těsto skapat z kroužků a přidáme je do strouhanky. Opět musí pokryté ze všech stran strouhankou.
Jemně upustíme obalené kroužky do horkého oleje. Smažení by mělo trvat asi 2 minuty. Smažíme cibulové kroužky na obou stranách. Když cibulové kroužky jsou už zlatavé, vyndáme je z pánve dřevěnou tyčinkou a položíme na drátěnou mřížku, kterou pokryjeme kuchyňským papírem, aby vysál olej.

-