varte s majklem
Duhový dort

Duhový dort

Ingredience

Těsto

400 g hladké mouky

3 sáčky kypřicího prášku do pečiva

1/2 lžičky soli

250 g másla, pokojové teploty

300 g cukru krystal

4 velkých bílků

1 lžička vanilkový extrakt nebo 1 sáček vanilkového cukru

250 ml mléka pokojové teploty

 Červené, oranžové, žluté, zelené, modré, fialové potravinářské barvivo 

Poleva

500 g mascarpone krému

250 g másla pokojové teploty

500 g moučkového cukru

1 lžička vanilkového extraktu nebo 1 sáček vanilkového cukru

Příprava

Předehřejeme si troubu na 175 stupňů. Připravíme si dortovou formu velkou cca 23 cm. Do jedné misky si nasypeme mouku s kypřicím práškem.
Připravíme si druhou misku ve které si ušleháme elektrickým mixérem máslo, cukr a mléko. V další misce si rozšleháme sníh z bílků a přidáme špetku soli . Všechny ingredience smícháme dohromady. Poté si těsto rozdělíme těsto na 6 částí. Do každé části těsta přimícháme potravinářské barvivo ,tak že můžeme mít červenou, modrý,zelený ,růžový a jiné barvy podle vkusu. Každé barevné těsto pečeme zvlášť 15 minut na 175 stupňů. Po upečení máme 6 korpusů, které necháme vychladnout a pak promazáváme krémem. Než nám korpusy vychladnou připravíme si krém , z níže uvedených ingrediencí. Rozetřeme krém tenkou vrstvou na stranách dortu ,zbytek krému upravíme po celém dortu a dáme do lednice na 15 minut. A máme hotovo, teď už jen stačí nazdobit podle vaší představivosti .

Dobrou chuť !!!


 

-