varte s majklem
Mrkvový koláč

Mrkvový koláč

Ingredience

Těsto

180 g hladké mouky

180 g krystalového cukru

180 ml rostlinného oleje

3 čerstvá celá vejce

1 sáček kypřicího prášku

1 sáček vanilkového cukru nebo

1 lžička vanila extraktu

Špetka soli

2 lžičky mleté skořice

200 g jemně mletých mrkví

80 g jemně nasekaných vlašských ořechů

Poleva

200 g moučkového cukru

200 g smetanového sýra (Philadelphia sýr) o pokojové teplotě

1 lžíce citrónové šťávy

Předehřejte troubu na 180 stupňů C.

Příprava

Těsto

V míse si smícháme cukr, rostlinný olej a vejce. Do jiné misky nasypeme mouku, kypřicí prášek, sůl a skořici. Přidáme suché přísady do mokré směsi a zamícháme. Přidáme mrkev a nasekané ořechy a následně zamícháme těsto. Vše přemístíme do kulaté pečicí formy,  kterou před tím vymažeme máslem. Následně vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut . Po 40 minutách vyndáme koláč z trouby (ověříme dřevěnou špejlí, že je koláč upečený). Otočíme koláč na mřížku a necháme vychladnout. 

 Poleva

V misce zamícháme smetanový sýr, moučkový cukr a šťávu z citrónů. Dáme jej do lednice na 15 minut, aby krém vychladl. Na závěr si namažeme vršek koláče s krémem.

Dobrou Chuť!!!

-