varte s majklem
Kachna na pomerančích-Canard à l'orange

Kachna na pomerančích-Canard à l'orange

Ingredience

Pomerančová omáčka
50 g cukru krystal
100 ml vinný ocet
Šťáva ze 2 pomerančů
250 ml kachního vývaru

Tymián 

Víno

Sójová omáčka

Mrkev

Cibule

Bobkový list

Med

Česnek

1 pomeranč pro krájení
Sůl podle chuti

Dobrou chuť !

Příprava

Kachna

Kachnu naporcujeme.  Prsa a stehna vykostíme a zatím je nepoužijeme. Ze zbytku masa si uvaříme nejlépe v papiňáku vývar.

Vývar

Do papiňáku dáme zbytek kachny a zalijeme vodou. Vývar ochutíme mrkví, cibulí, bobkovým listem a vaříme.

Marináda

V kastrůlku ohřejeme víno, které nalijeme do skleněné misky. Postupně přidáváme med, utřený česnek, tymián a šťávu z citrónu. Nakonec přidáme sójovou omáčku. Osolíme, opepříme a máme hotovo.

Pomerančová omáčka

Do hrnce si dáme cukr a necháme zkaramelizovat na mírném ohni. Na zkramelizovaný cukr  přidáme ocet  a nadrcený pomeranč bez slupky. Pomalu přidáváme pár naběraček vývaru. Posledními přidanými  ingrediencemi bude škrob s likérem a celou omáčku zamícháme. Na závěr přidáme kousky pomeranče a vložíme do hrnce, zamícháme a sundáme z plotny.

Finální připrava

Vezmeme nějaký uzavíratelný pytlík, do kterého nalijeme připravenou a vložíme kachní prsa a stehna. Obsah pytlíku rádně protřepeme, aby se nám  vše lépe spojilo. (Ideální je nechat marinovat přes noc). Vše vylijeme z pytlíku do pekáče. Kachní prsa ale z pekáče vyndáme. Pekáč  přikryjeme  alobalem nebo pokličkou a pečeme 1hodinu. Po hodině přidáme brambory, přilijeme vývar a pečeme další 1 hodinu.  Na kachních prsách vytvoříme mřížku, osmahneme je na pánvi a  na posledních 15 minut pečení je přidáme na pekáč.  Celkem tedy pečeme 2hodiny a 15minut. Po upečení vyndáme a servírujeme s pomerančovou omáčkou .

Dobrou chuť !!!

-