varte s majklem
Grilovaná bůčková roláda s nádivkou recept (Porchetta)

Grilovaná bůčková roláda s nádivkou recept (Porchetta)

Ingredience

Maso a nátěr/nádivka

4 až 5 kg vepřového bůčku bez kosti a s kůží

5 lžic strouhaného parmazánu

2 lžíce uzené papriky

2 lžíce česnekového granulátu

1 až 2 lžíce soli

40 listů čerstvé bazalky

20 plátků sušeného rajčete

1 lžíce čili papričky 

Whisky BBQ omáčka

60 ml whisky

350 ml kečupu

2 lžíce uzené papriky

2 lžíce Worcesterové omáčky

6 lžic třtinového cukru

100 ml jablečného octa

1 velká nastrouhaná  cibule 

3 stroužky rozdrceného česneku 

1 lžička čerstvě namletého pepře

1/2 lžičky soli

Příprava

Připravíme si bůček, který budeme rolovat po délce, aby byl bůček rychleji hotový. Odstraníme nožem bůček od kůže. Připravíme si nátěr.  Parmazán, česnek, uzenou papriku s trochou čili papričky smícháme v jedné misce . Bůček si lehce posolíme, né moc. Naneseme na bůček nátěr, který jsme si připravili v misce. Na to klademe sušená rajčata a bazalku, opatrně rolujeme do rolády , Roládu pak svážeme provázkem, aby nám držela pohromadě. Dáme na gril. Mezi tím co se nám roláda griluje, uděláme si BBQ omáčku. Nastrouháme si cibuli a česnek. Dáme do hrnce společně s whisky, kečupem, uzenou paprikou, worcestrovou omáčkou, třtinovým cukrem ,jablečným octem, pepřem a solí -15minut povaříme v hrnci na mírném ohni. Pak pouze touto omáčkou potíráme postupně roládu. 

Dobrou chuť!!!

-