varte s majklem
GYOZA Japonské plněné taštičky

GYOZA Japonské plněné taštičky

Ingredience

Směs

300g předem uvařeného čínského zelí

500g vepřového mletého masa

300g malých krevet

3 zelené cibule

10 lístků šnitlíku

Česnek 

Zázvor

3 lžíce slunečnicového oleje 

3 lžíce japonské sójové omáčky

Pepř

Taštičky

500 g hladké mouky

350 ml teplé vody

3 lžíce oleje

Příprava

Masová směs

Nejprve začneme tím, že si připravíme misku, do které si dáme krevety, vepřové maso, zelenou cibulku, čínské zelí, utřený česnek a zbytek koření. Dále přidáme po třech lžicích sóji  a olej . Všechno pořádně promícháme.

Taštičky

Na taštičky budeme potřebovat mouku, vodu a olej. Vše smícháme a těsto pořádně uhněteme rukama, pak si vyválíme šišku, ze které si postupně budeme odkrajovat kousky, které následně vyválíme na placičku.  Tloušťka vyválené placky by měla být 0,5mm a z té zase vykrajujeme vykrajovátkem kolečka, pak už pouze plníme směsí, kterou jsme si už připravili :)

Když máme hotovo, tak nejprve smažíme taštičky na pánvi s olejem z obou stran a následně přilijeme do pánve na taštičky horkou vodu .

Dobrou chuť !!

-