varte s majklem
Domácí chléb

Domácí chléb

Ingredience

Příprava

Uděláme si kvásek: do skleněné mísy přidáme teplou vodu, droždí, cukr a jednu lžíci mouky, dobře promícháme, přikryjeme potravinovou fólií a dáme na teplé místo. Majkl rád používá pec při teplotě 45°C
Po asi 57 minutách promícháme ve velké míse zbývající teplou vodu, sůl, olej, droždí dáme do misky (těsto by mělo zdvojnásobit objem ) dobře promícháme. Pak přidáme mouku po dávkách a dobře promícháme. Pak přeneseme těsto na  pracovní plochu a propracujeme těsto rukama, až bude hladké a pružné. Těsto by mělo být trochu lepkavé. Dáme těsto do velké skleněné mísy a přikryjeme potravinovou fólií. Dáme na teplé místo po dobu 45 minut, nebo dokud těsto nezdvojnásobí objem.
Uděláme z těsta kouli. Dáme chleba do koše a opět přikryjeme přilnavou fólií a necháme asi 15 minut troubě, aby se těsto zvedalo až k okraji koše.
Vyklopíme těsto na plech a dáme do železné pánve. Nožem uděláme zářezy na kříž a přiklopíme pokličkou a dáme do trouby na 45 minut asi na 245 stupňů.
Dobrou chuť !!!

-