varte s majklem
Salát TABBOULEH S QUINOOU

Salát TABBOULEH S QUINOOU

Ingredience

Tabouleh
2 svazky čerstvé petrželky (kudrnatá nebo Italská)
1 svazek máty 
2 velká rajčata 
1 cibule 
2 jarní cibulky 
1 zelená paprika (volitelná, v originální recept na tabbouleh paprika není) 
1 šálek quinoi (původní tabbouleh recept vyžaduje bulgur místo quinoa) 
šťáva z 1 ro 2 citrony (v závislosti na vaší chuti) 
1/2 šálku extra panenského olivového oleje 
3 stroužky česneku 
Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti 2 svazky čerstvé petrželky (kudrnatá nebo Italská)
1 svazek máty 
2 velká rajčata 
1 cibule 
2 jarní cibulky 
1 zelená paprika (volitelná, v originální recept na tabbouleh paprika není) 
1 šálek quinoi (původní tabbouleh recept vyžaduje bulgur místo quinoa) 
šťáva z 1 ro 2 citrony (v závislosti na vaší chuti) 
1/2 šálku extra panenského olivového oleje 
3 stroužky česneku 
Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti 

Příprava

Můžete buď jíst Tabouleh stejně jako salát nebo jako přílohu k špízu z grilovaného masa. Zkuste souvlaki s Tabouleh. Uvařte quinou po dobu 15 minut ve vodě (používá poměr 1: 1 voda: quinoa)
Po uvaření vyjměte z plotny a nechte quinou vychladnout.

Nakrájejte zeleninu na kostičky (čím menší, tím lepší chuť). Smíchejte všechny ingredience a dejte do lednice na 1/2 hodiny.

Servírujte salát o pokojové teplotě a dobrou chuť !!!!

-