varte s majklem
 Velikonoční zajíček

Velikonoční zajíček

Ingredience

KORPUS

250 g hladké mouky

250 g cukru krystal

125 g másla (pokojová teplota)

2 vejce 

1/2 lžičky soli

1 lžička vanilkový extraktu nebo 1 sáček vanilkového cukru

250 ml podmáslí

1 lžíce octa

1 lžička jedlé sody

KRÉM

250 g mascarpone

200 g cukru moučka

200 ml šlehačky

Potravinářské barvivo

Příprava 

KORPUS

V první misce 1 zamícháme mouku a sůl.  Ve druhé misce zamícháme změklé máslo šleháme s cukrem, za stálého míchání přidáváme jedno vejce po druhém. Pak přidáme podmáslí, zamícháme misky 1+2 jako poslední, zamícháme ocet a přidáme jedlou sodu. Dáme do trouby na 175°C na 35 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je korpus upečený

KRÉM

Ušleháme studenou šlehačku do tuha. Pak přidáme marscarpone a cukr a šleháme 20 sekund. Přidáme potravinářské barvivo.

Finální příprava

Rozpůlíme korpus na 2 díly a vymodelujeme králíka a použijeme na něj marshmallows, jelly beans, pendreky, žvýkačky. Pro přípravu dortového vajíčka použijeme skleněnou kulatou mísu na pečení (odolná vysokým teplotám). Množství na 1 králíka je stejné množství jako pro výrobu 1 dortového vajíčka.

Majkl Vám přeje hezkou zábavu !!!!

-