varte s majklem
Tapas -španělské jednohubky

Tapas -španělské jednohubky

Ingredience

1. Gambas al Ajillo

Krevety, česnek, cibule, sůl, petržílka, olivový olej, slunečnicový olej, bílé víno

2. Patatas Bravas

Brambory, rajčatové pyré, pálivá paprika, uzená paprika, čenek, cibule, ocet, španělský salám, sůl

3. Chorizo Frito

Chorizo, slunečnicový olej

4. Pollo al Ajillo

Kuřecí prsa, česnek, sůl, bílé víno, slunečnicový olej, olivový olej

5. Alioli

Olivový olej, slunečnicový olej, česnek, citrón, sůl, čerstvé vejce, petržílka na ozdobu

 

 

Příprava

1. Gambas al Allijo

Plotnu zapneme na maximum. Do pánve nalijeme víno, přidáme cibuli, petržílku a krevety. Vaříme 2 až 3 minuty. Krevety vyndáme na talíř a omáčku vylijeme z pánve. Omáčku nevyhazujeme, ale můžeme ji normálně sníst. Pánev dáme znovu na plotnu, nalijeme do ní olivový olej a osmažíme na něm krevety. Nakonec přidáme česnek, aby se nespálil.

2. Patatas Bravas

Brambory vaříme 5 minut. Než se brambory uvaří připravíme si omáčku. Plotnu zapneme na střední teplotu. Do pánve nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, salám a česnek. Úplně nakonec přidáme rajčatové pyré. Vše rozmixujeme. Nakonec ještě osmažíme uvařené brambory.

3. Chorizo Frito

Chorizo nakrájíme na plátky a smažíme ho cca 1 minutu z každé strany. Podáváme s plátkem citrónu.

4. Pollo al Allijo

Kuře osmažíme na slunečnicovém oleji. Přilijeme bílé víno. Přiklopíme a vaříme tak dlouho, dokud nám nevznikne spojením vína a oleje omáčka.

5. Alioli

Všechny ingredience smícháme dohromady a mixujeme v mixéru, dokud nevznikne majonéza. Zdobíme nasekanou petržílkou.

Ke všem tapas nesmíme zapomenout naservírovat španělský chléb

-