varte s majklem
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Ingredience

5 porcí:

3 kuřecí prsa (bez kůže) nakrájíme na 1x1x7 cm

1 cibule (najemno nastrouhaná)

1 stroužek česneku (drcený)

3 lžíce papriky

500 ml smetany na vaření (10% tuku)

250 ml smetany (35% tuku)

1 litr kuřecího vývaru

4 lžíce hladké mouky (plán 1 lžíce mouky nebo každá 400 ml tekutiny)

1 lžíce másla

2 lžíce rostlinného oleje

1 lžička soli

Příprava

Nakrájená kuřecí prsa,  vložíme do misky a zalijeme smetanou a přidáme mouku a trošku papriky. Mezitím si nakrájíme cibulku. Na pánev si dáme olej s máslem a rozehřejeme, vložíme nasekanou cibulku a utřený česnek. Smažíme dozlatova. Následně přidáme předem uvařený vývar z kuřecích kostí, zasypeme červenou paprikou. Poté přilijeme smetanu, přidáme  kuřecí maso a moukou na zahuštění omáčky. Necháme povařit . Dochutíme podle chuti .

Servírovat můžeme s jakýmkoliv druhem těstovin či s knedlíkem :)

Dobrou chuť !!!

-