varte s majklem
Thajské zelené kari s kuřecím masem

Thajské zelené kari s kuřecím masem

Ingredience

4 porce

 Curry pasta
4 zelené chilli papričky nebo Jalapeno papričky
1 červená cibule
4 stroužky česneku
1 veliká lžíce galangal kořenu ( může být nahrazen kořenem zázvoru )
1 stonek čerstvé citrónové trávy
1 lžička suchého koriandru
1 lžička římského kmínu
1 lžička krevetové pasty (lze koupit v asiatické obchody)
1 svazek čerstvého koriandru
2 lžíce rybí omáčky ( lze nahradit  1 lžící sójové omáčky )
1 lžíce cukru
Šťáva z poloviny limetky


Thajské zelené curry 
0,5 kg kuřecí prsa nakrájíme na kostičky
400 ml kokosového mléka
2 lžíce rybí omáčky ( lze nahradit s 1 lžící sójové omáčky )
4 kafir limetový listy (lze nahradit s 1 nastrouhaná kůra z limety)
1 malý lilek
1 malá červená paprika
1 malá zelená paprika
1 malá cuketa
1 malá mrkev
Hrst zelených fazolek
10 čerstvé listy bazalky
3 lžíce nearomatizovaného oleje jako řepkový olej nebo slunečnicový olej

Příprava

Curry pasta
Dáme si všechny sušené přísady do woku a opražíme při střední teplotě. Jakmile se zelenina opraží, použijeme buď mixér a namixujeme všechny ingredience, včetně tekutých složek. Také můžeme použít tradiční metodu paličky a hmoždíře. Vznikne nám curry pasta .

Kuřecí kari
Do pánve wok si dáme olej a necháme rozehřát na mírném stupni. Přidáme 2 velké tablesoons na kari pastu a necháme v teple, olej ten zahřívá pastu . Tento proces bude extrahovat všechny chutě z pasty do oleje . Přidáme kuřecí kostky a obalíme je pastou. Jakmile kuře začne bělat, přidáme kokosové mléko a čekáme, až se začne vařit. Udržujeme teplo na střední teplotě a následně přidáme všechnu zeleninu a zbytek ingrediencí. Vaříme po dobu 5 až 10 minut. Pamatujte si, že toto jídlo je o křupavé zelenině a né o převařené zelenině.

Vypneme plotnu a přidáme čerstvé listy bazalky .

Tento pokrm je ideální podávat s jasmínovou rýží .

Bon Appetit !

-