varte s majklem
Slaninová bomba

Slaninová bomba

Ingredience

Bacon bomba 

1,5 kg libového vepřového masa

1 kg plátků slaniny

100 g sýra čedar, nebo váš oblíbený sýr

BBQ suchá marináda

1/2 strouhané cibule

2 cm strouhaného zázvoru

1 polévková lžíce mleté semena hořčice

1 lžička mletého římského kmínu

50 g hnědého cukru

2 lžíce uzené papriky

1 lžíce česnekového prášku

1 lžíce soli

BBQ omáčka

150 g kečupu

50 ml vody

1 nastrouhaná cibule

3 lžíce octa

5 lžic hnědého cukru, šťáva z poloviny citronu

1 lžíce Soja omáčka

1 lžíce Worcestershire omáčky, zemní chilli vločky nebo 1 lžíce Tabasco

 

Příprava

Smícháme si ingredience na BBQ suchou marinádu z mletého masa. Přikryjeme igelitovou fólií a marinujeme ideálně přes noc, minimálně však 2 hodiny. V pánvi si usmažíme 10 plátků slaniny, až jsou dokřupava (nespálené, jen křupavé) Když je maso namarinované, uděláme z mletého masa placku ve formě obdelníku. Vytvoříme si obdélník silný asi 3 cm. Do středu obdélníku dáme křupavou slaninu a váš oblíbený sýr. S pomocí igelitové fólie otáčíme slaninovou bombu. Utáhneme igelitovou fólií a dáme do lednice na 10 minut. Mezitím si připravíme rošt ze slaniny (viz videa) na potravinovou fólii, dáme stejnou šířku jako slaninovou bombu. Dáme slaninovou bombu na jednu stranu roštu. S pomocí igelitové fólie rolujeme slaninovou bombu. Zakryjeme slaninovou bombu alobalem. Necháme otevřené strany. Položíme slaninovou bombu na pečicí mříž a dáme pod ní pekáč na odkapání. Vložíme bombu do předehřáté trouby při 150 ° C po dobu 40 minut. Po 40 minutách odstraníme alobal, potřeme s BBQ omáčkou a pečeme odkryté při 200 ° C po dobu 10 minut, nebo dokud slanina nebude křupavá. Stejná procedůra je i u grilování slaninové bomby. Nepoužívejte gril s přímým plamenem, pouze nepřímý plamen. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout po dobu 10 minut. Po uplynutí 10 minut můžeme začít slaninovou bombu krájet. Dobrou chuť !!!


 

-