varte s majklem
Balsamikový ocet

Balsamikový ocet

Ingredience

500 g čerstvého rybízu

500 g cukru

 Šťáva z jednoho citronu

 500 ml vinného octa (můžete použít i jiné octy)

 

Majkl ukazuje v tomto videu, jak vytvořit svůj vlastní balsamico krém (krém, protože je hustý a není řídký) z čerstvého rybízu. Velmi praktické na tomto receptu je, že se dá velmi dobře využít rybíz z vašich zahrad. Octový krém se vyrábí na konci léta a vydrží několik měsíců v lednici. Hlavně má úžasnou chuť, protože je tři hlavní chutě jsou neodolatelné: ovocná chuť, sladká chuť a sladkokyselá chuť.

Podává se k masu, ke kachně, k salátu, k zmrzlině, k dezertúm a samozřejmě k salátům.

Příprava

 Vše do dáme do hrnce a vaříme 15 minut. Ocet přecedíme a nalejeme  do sklenic. Uchováváme  ocet v chladničce, kde vydrží mnoho měsíců.


 


 

-