varte s majklem
Muffin s vajíčkem a slaninou

Muffin s vajíčkem a slaninou

Ingredience

12 muffinů 

300 g hladké mouky

200 ml teplého mléka

1 vejce

2 lžíce másla

2 lžíce cukru

20 g čerstvého droždí

1 lžička soli

5 velkých lžic kukuřičné mouky (lze nahradit hrubou moukou nebo krupičkou)

Příprava

Krok 1: Přidáme kvasnice, cukr a půlku mléka a dobře promícháme v malé skleněné misce, přikryjeme stretch fólií a necháme ho na teplém místě asi 5 minut

Krok 2: Přidáme sůl do mouky a dobře zamícháme.

Krok 3: Smícháme si tekuté přísady, vejce, zbývající mléko, rozpuštěné máslo, droždí a směs z kroku 1.

Krok 4 : Přidáme mouku z kroku 2, kterou si rozdělíme na 2 poloviny. První polovinu mouky vysypeme  na mokrou směs z kroku 3. Dobře promícháme a smícháme s druhou polovinu mouky . Těsto by mělo být lepivé. zabalíme stretch fólii a dáme jej na teplé místo asi na 1/2 hodiny, nebo dokud těsto nezdvojnásobí svou velikost . Když těsto zdvojnásobí svou velikost, dáme si trochu mouky na ruce, aby se nám na ně těsto nelepilo. Uděláme si malé kuličky o velikosti trochu větší než pingpongový míček a vytvoříme si muffin v rozměru cca o průměru cca 8 cm s tloušťkou cca 1 cm. Zakryjeme muffiny kukuřičnou moukou a dáme ji stranou. Použijeme teflonovou pánev a na středním plameni děláme muffiny. Vaříme po dobu 4 minut z obou stran. Všimněte si, že obě strany budou zlaté. Po dokončení dejte muffiny na děrovaný stojan, aby schladly. Aby bylo možné otevřít muffin, použijeme vidličku, jak je znázorněno na videu. Na pánev si dáme slaninu a smažíme z obou stran dokřupava. Na pánev si dáme formu na vajíčka, abychom jsme je měli hezky vytvarované, zakryjeme pokličkou pánev a vaříme 3 minuty. Vyndáme formu, otočíme vejce a přidáme na každé vejce plátek amerického sýra.

Bon Appetit!!

-