varte s majklem
Mini pizza pops

Mini pizza pops

Ingredience

1,2 kg hladké mouky
1 balení čerstvého droždí
1 lžíci soli
4 lžíce extra panenského olivového oleje
4 lžíce jogurtu (2%)
500 ml teplé vody

 

Příprava

V okamžiku, kdy se ve směsi začnou tvořit bublinky, smícháme ji s olivovým olejem, jogurtem a půl litrem teplé vody. V jiné míse smícháme kilogram mouky se lžičkou soli. Mouku pomalu přisypáváme do směsi kvásku, až nám vznikne těsto, které rukama zpracujeme na válu posypaném trochou mouky. Z těsta vyrobíme kouli, jejíž kraje přehneme do spod, aby nám na vrchu vznikl hladký bochánek. Vnitřek nejlépe skleněné mísy polijeme olivovým olejem, vložíme bochánek a potřeme ho taktéž olivovým olejem. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a necháme ho nabobtnat na teplém místě, stačí cca půl hodiny.
V okamžiku, kdy se nám jeho objem zdvojnásobil, části těsta o hmotnosti 250g opět zpracujeme na menší bochánky (stejně jako u předchozího těsta), vložíme na plech a dalších 15 minut necháme v teple ležet.

Rozválíme si těsto a vykrajovátkem ,vykrajujeme malinká pizza kolečka.
Pokud máte pec, pečeme klasickým způsobem – až roztaje sýr a pořádně opečou kraje. Pokud pec nemáte, horkovzdušnou troubu rozehřejeme na 250 stupňů a pečeme zhruba 5 minut.

-