varte s majklem
Domácí ovocný LIKÉR

Domácí ovocný LIKÉR

Ingredience

3 l ovocné šťávy 
1 kg krystalového cukru 
3 litry českého rumu (Tuzemák), můžete použít i jiné destiláty, jako je vodka
 

Příprava

Toto je velmi jednoduchý, ale i vynikající recept na výrobu vlastního likéru z ovocné šťávy. Na konci léta, kdy je zahrada plná zralých plodů, není nic lepšího, než použít šťávu z ovoce a vyrobit si vlastní domácí likér. Tento likér můžete servírovat celou zimu a navíc dodá krásnou atmosféru v zimní sezóně.

Recept je velmi jednoduchý. S pomocí parního odšťavňovače odšťavníme ovoce ze zahrady. K tomuto receptu můžete použít toto ovoce: jablka, meruňky, hrozny, švestky, hrušky, třešně, pomeranče...atd. Nalijeme šťávu do hrnce a ohřejeme ji, přidáme cukr po rozpuštění cukru ,sundáme z plotny.
Do velkého džbánu nalijeme ovocnou šťávu a stejné množství rumu, zamícháme a nalijeme do skleněné lahve nebo demižonu. Necháme louhovat 3 až 6 týdnů. Čím déle necháme odpočívat, tím silnější je chuť šťávy.

 

Variace: přidáme do likéru skořici, badián, hřebíček, zázvor, nebo vanilkové  lusky a to dodá skvělé chuťové variace ke konečnému likéru.

Cheers !!!


 

-