varte s majklem
Svařák

Svařák

Ingredience

Bílé svařené víno

1,5 l ovocného bílého vína (jako je Ryzlink rýnský, Rulandské bílé nebo šedé, Tokaji, Muller Thurgau)

1 pomeranč (nakrájený na kostičky)

1/2 citronu (nakrájený na kostičky)

3 lžíce medu (může být nahrazen třtinovým cukrem)

2 tyčinky skořice

2 hřebíčky

2 zelené kardamony

2 badyány

1 plátek zázvoru

Postup

Smícháme si  všechny ingredience v hrnci a vaříme na mírném ohni, dokud teplota nedosáhne 75°C. Poté odstraníme hrnec z plotny, přikryjeme ho a necháme jej odležet na 15 minut. Svařené víno se podává horké. Můžeme si udělat svařené víno i na dva dny, ale musíme si jej vždy ohřát před podáváním. Při vaření svařeného vína,se snažme, aby teplota vína nepřesáhla 78°C, protože alkohol se odpařuje nad 78°C.

-