varte s majklem
Spaghetty AGLIO E OLIO

Spaghetty AGLIO E OLIO

Ingredience

500g špaget

8 velkých stroužků česneku

100ml extra panenského olivového oleje (kvalitní olej musí být sladký nikoliv hořký)

1 velká červená feferonka (peperoncino) nebo 1 polévková lžíce červených chilli vloček

Hrst čerstvé petržele

Příprava

V dostatečně velkém množství vody uvaříme špagety do stadia „al dente", tj. ne úplně rozvařené. Voda se scedí a špagety se nechají cca 2 minuty před servírováním vychladnout . Špagety je možno obarvit přírodním potravinářským barvivem např. červenou řepou do červena, špenátem do zelena, šafránem do žluta.

Česnek s malým množství soli rozdrtíme v misce na hrubou kaši. Na mírném ohni ohřejeme větší vrstvu olivového oleje a přidáme do něj nadrcenou česnekovou kaši a na malé kousky nakrájenou papričku. Jakmile barva oleje dosáhne zlatého odstínu, oheň vypneme a přidáme naběračku vody, v níž se vaří špagety (zastavíme tím proces vaření). Špagety se zalijí směsí z pánve a ozdobí na jemno nakrájenou petrželkou.

 

-