Majkl nám ukazuje v tomto videu, jak udělat perfektní jehněčí pečeně. Recepty pocházejí ze středomořské kuchyně a jsou staré tisíce let. Co je opravdu dobré pro tento recept je marinace. Je klíčem k dokonalé chuti jehněčí.<br />
<br />
Ingredience pro 2,5 kg jehněčí kýta:<br />
8 lžící extra panenského olivového oleje<br />
8 stroužků česneku<br />
8 polévkových lžic melasy z granátového jablka (nebo balsamického krému)<br />
4 větvičky z čerstvého rozmarýnu (nebo jedna lžíce domácího rozmarýnového rozemletý)<br />
4 větvičky čerstvého tymiánu (nebo 1 polévková lžíce domácího tymiánu rozemletý)<br />
1 polévková lžíce mořské soli<br />
1 lžíce čerstvě mletého pepře<br />
<br />
Podáváme s masem, marinace nebo šťávami z pekáče, které se skládá z marinace, jehněčích omastek a odpařeného červeného vína. Oba jsou perfektní doplňky pro jehněčí maso.<br />
<br />
Pro tento recept postupujte podle pokynů ve videu.<br />
<br />
Pečte při teplotě 180 ° C po dobu 1 hodiny přikrzté, a poté odstraňte krzt a pečte, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne následujících teplot:<br />
55 ° C pro středně vzácné maso<br />
60 ° C pro střední maso<br />
70 ° C pro dobře upečené maso<br />
<br />
Já mám rád moje maso Welldone, takže jsem pekl ti 2,5 kg po dobu 1 hodiny odkryté. Celkem se to peklo 2 hodiny při teplotě 180 °C.<br />
<br />
Dobrou chuť!