varte s majklem

Úžasná jehněčí kýta s bramborami

Majkl nám ukazuje v tomto videu, jak udělat perfektní jehněčí pečeně. Recepty pocházejí ze středomořské kuchyně a jsou staré tisíce let. Co je opravdu dobré pro tento recept je marinace. Je klíčem k dokonalé chuti jehněčí.<br /> <br /> Ingredience pro 2,5 kg jehněčí kýta:<br /> 8 lžící extra panenského olivového oleje<br /> 8 stroužků česneku<br /> 8 polévkových lžic melasy z granátového jablka (nebo balsamického krému)<br /> 4 větvičky z čerstvého rozmarýnu (nebo jedna lžíce domácího rozmarýnového rozemletý)<br /> 4 větvičky čerstvého tymiánu (nebo 1 polévková lžíce domácího tymiánu rozemletý)<br /> 1 polévková lžíce mořské soli<br /> 1 lžíce čerstvě mletého pepře<br /> <br /> Podáváme s masem, marinace nebo šťávami z pekáče, které se skládá z marinace, jehněčích omastek a odpařeného červeného vína. Oba jsou perfektní doplňky pro jehněčí maso.<br /> <br /> Pro tento recept postupujte podle pokynů ve videu.<br /> <br /> Pečte při teplotě 180 ° C po dobu 1 hodiny přikrzté, a poté odstraňte krzt a pečte, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne následujících teplot:<br /> 55 ° C pro středně vzácné maso<br /> 60 ° C pro střední maso<br /> 70 ° C pro dobře upečené maso<br /> <br /> Já mám rád moje maso Welldone, takže jsem pekl ti 2,5 kg po dobu 1 hodiny odkryté. Celkem se to peklo 2 hodiny při teplotě 180 °C.<br /> <br /> Dobrou chuť!
-