Majkl nám ukazuje v tomto videu, jak připravit domácí horkou čokoládu. Recept je skvělý pro zimní období a zde jsou 5 různé varianty horké čokolády:<br />
<br />
Základní recept:<br />
500 ml plnotučného mléka<br />
100 g mléčné čokolády<br />
1 polévková lžíce kakaa<br />
1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru<br />
1/4 lžičky soli<br />
<br />
S vánočními kořeními:<br />
přidejte 1/4 čajové lžičky skořice, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku a 4 hřebíček<br />
<br />
S Baileysem: Přidejte 1 snímek Baileys (nebo kávový likér Kahlua)<br />
<br />
Bílé čokolády:<br />
500 ml plnotučného mléka<br />
100 g bílé čokolády<br />
1 lžíce strouhaného kokosu<br />
1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru<br />
1/4 lžičky soli<br />
<br />
S Nutella:<br />
500 ml plnotučného mléka<br />
50 g mléčné čokolády<br />
80 g Nutella<br />
1/4 lžičky soli<br />
<br />
Pro recept postupujte podle pokynů ve videu.<br />
<br />
Veselé Vánoce!