varte s majklem

Anglický Trifle recept s jahodami a malinami, lahodný a lehký dezert

Anglické trifle je snadné připravit a je to lahodný dezert. Recept může být upraven tak, pro jakékoliv příležitosti, večeře dezert, výročí dezert, svatební dezert, nebo vánoční dezert. V tomto videu, Majkl dělá vánoční verzi tohoto dezertu.<br /> <br /> Jsou 4 vrstvy u tohoto dezertu:<br /> 1. koláč korpus nebo sušenky Spekulatius<br /> 2. créme anglaise nebo vanilkový krém<br /> 3. čerstvé ovoce, jako jsou jahody, maliny, ostružiny nebo borůvky<br /> 4. šlehačka<br /> <br /> Ingredience pro 6 porcí:<br /> 15 Spekuliatious sušenky, rotzdrtěné na malý drobky (nebo můžete použít kostky z dortového korpusu jako je „pound cake“)<br /> <br /> Ingredience pro vanilkový krém:<br /> 500 ml mléka<br /> 5 žloutky<br /> 1 lžíce vanilkového extraktu nebo mleté vanilky<br /> 125 g krystalový cukr<br /> 30 g škrobu<br /> čerstvě mletý muškátový oříšek<br /> 50 ml whisky nebo bourbon<br /> 1 lžíce másla (musí být přidáno poté, co krém je vařené)<br /> <br /> 500 g ovoce (může být směs různých druhů plodů) nakrájené na malé kousky<br /> <br /> Šlehačka na polevou:<br /> 400 ml šlehačky<br /> 1 lžíce hnědého cukru<br /> <br /> kakao a skořicová hvězda pro výzdobu.<br /> <br /> Nalijte mléko do rendlíku a na mírném ohni, přivezte mléko do varu. Zatímco mléko se ohřívá, přidáme vanilku, strouhaný muškátový oříšek, whisky. Jakmile bubliny začít tvořit, vyndáme z plotny a necháme vychladnout 10 minut.<br /> <br /> Mezitím, našleháme žloutky, s cukrem. Jakmile se změní barva na bílou, přidejte škrob, který byste měli míchat s 6 lžíce studeného mléka. Smíchejte vše dohromady.<br /> <br /> Naběračkou, přidejte teď teplým mlékem do vaječného žloutku směsi. promíchat, kdy a pak přidat směs zpět do rendlíku a na mírném ohni ohřát směsi až do zhoustnutí. Jakmile se zahušťuje, přidejte máslo a odstranit z tepla. Chladnout po dobu jedné hodiny. Pak přikryjeme fólií a dát do Lednice další hodinu vychladnout.<br /> <br /> Nyní přichází zábavná část, vzít, servírovací sklenice, dát na dně asi 1 až 1,5 cm od Spekulatius sušenky drobky, přidáme 3 lžíce na vanilkovým krémem, přidejte 3 až 4 lžíce čerstvé ovoce, pak přidat 2 další lžičku vanilkového krému a na vrcholu přidejte šlehačku. Pro dekoraci, posypeme trochu kakao a ozdobíme skořicovou hvězdou.<br /> <br /> Dobrou chuť!
-