Majkl opravdu má rád navštívit rakouský kavárny a si tam dát dobré cappuccino a s tím dobrý dortík. Jeden z těch úžasných dortů co se běžně najde v Rakousku se nazývá “punschkrapfen”, neboli punčový dortík. Co je opravdu zvláštní u těchto dortů je, že mají chuť rumu. Obvykle se punškapferl vyrábí ze tří vrstev, střední náplň má bombastickou chuť.<br />
V tomto videu vám Majkl ukáže, jak připravit tradiční punčový dortiky.<br />
Tyto malé dorty se někdy nazývají petits fours nebo překládané z francouzštiny jako malé pečené kousky. Dortíky jsou vyrobeny ze 3 vrstev, horní a spodní vrstva je korpus, a ve střed je úžasná náplň.<br />
<br />
Složení pro 15 dortíků (5X5 cm veliké):<br />
Korpus:<br />
5 středních vajec<br />
175 g krystalického cukru<br />
150 g hladká mouka (pokud jste alergičtí na mouku, místo toho použijte mleté mandle)<br />
2 polévkové lžíce hnědého rumu<br />
1/2 lžičky vanilky<br />
<br />
Střední náplň:<br />
okraje z pečeného korpusu (plus můžete přidat rozdrobené máslové piškoty)<br />
šťáva z 1/3 pomeranče<br />
4 polévková lžíce meruňkového džemu<br />
5 polévkových lžic rozemleté mandle (nebo mleté oříšky)<br />
1 polévková lžíce kakaa<br />
1/2 čajové lžičky mleté skořice<br />
strouhaná citronová kůra<br />
3 lžíce hnědého rumu<br />
1/4 lžičky soli<br />
<br />
Natírání dortu:<br />
5 polévkových lžic meruněkového džemu<br />
3 lžíce hnědého rumu<br />
<br />
Glazura / Poleva<br />
500 g cukru<br />
230 ml vody<br />
5 až 8 lžící bílé čokolády (záleží na tom, jak hustou chcete polevu)<br />
růžové potravinářské barvivo<br />
<br />
Pro recept postupujte podle pokynů na videu.<br />
<br />
Dobrou chuť!