varte s majklem

Výborný Švestkový koláč s drobenkou ( originál recept Zwetschgendatschi)

Majkl miluje domácí koláče vyrobené z čerstvého ovoce ze zahrady. Jeden Super koláč vyrobený ze švestek se nazývá zwetschgendatschi. Původní recept vznikl z Bavorska a stal se velmi populární v celém regionu. Na konci léta každá pekárna a cukrárna v Rakousku a Bavorsku nabízí zwetschgendatschi.<br /> <br /> Receptura je velmi jednoduchá a Majkl vám v tomto videu ukáže krok za krokem, jak udělat tento skvělý koláč.<br /> <br /> Složení pro koláč 30x40 cm:<br /> Těsto:<br /> 700 g hladká pšeničné mouka<br /> 120 g cukru<br /> 120 g slunečnicového oleje (můžete také použít 120 g roztaveného másla)<br /> 1 čajová lžička vanilkového extraktu<br /> 360 ml teplého mléka<br /> 1 vejce (střední velikost)<br /> 40 g čerstvých kvasnic<br /> 1/2 čajové lžičky soli<br /> Kůra z jednoho citronu<br /> <br /> Ovocná vrstva:<br /> 1,3 kg švestek<br /> Můžete také použít meruňku, rybíz, jablka, podle toho, jaké sezónní ovoce je k dispozici<br /> <br /> Drobenka:<br /> 300 g hladká pšeničné mouka<br /> 300 g cukru<br /> 250 g másla (studená z lednice)<br /> 1 čajovou lžičku skořice<br /> <br /> Pro recept postupujte podle pokynů ve videu.<br /> <br /> Dobrou chuť !
-