Majkl miluje domácí koláče vyrobené z čerstvého ovoce ze zahrady. Jeden Super koláč vyrobený ze švestek se nazývá zwetschgendatschi. Původní recept vznikl z Bavorska a stal se velmi populární v celém regionu. Na konci léta každá pekárna a cukrárna v Rakousku a Bavorsku nabízí zwetschgendatschi.<br />
<br />
Receptura je velmi jednoduchá a Majkl vám v tomto videu ukáže krok za krokem, jak udělat tento skvělý koláč.<br />
<br />
Složení pro koláč 30x40 cm:<br />
Těsto:<br />
700 g hladká pšeničné mouka<br />
120 g cukru<br />
120 g slunečnicového oleje (můžete také použít 120 g roztaveného másla)<br />
1 čajová lžička vanilkového extraktu<br />
360 ml teplého mléka<br />
1 vejce (střední velikost)<br />
40 g čerstvých kvasnic<br />
1/2 čajové lžičky soli<br />
Kůra z jednoho citronu<br />
<br />
Ovocná vrstva:<br />
1,3 kg švestek<br />
Můžete také použít meruňku, rybíz, jablka, podle toho, jaké sezónní ovoce je k dispozici<br />
<br />
Drobenka:<br />
300 g hladká pšeničné mouka<br />
300 g cukru<br />
250 g másla (studená z lednice)<br />
1 čajovou lžičku skořice<br />
<br />
Pro recept postupujte podle pokynů ve videu.<br />
<br />
Dobrou chuť !