varte s majklem

Recept na Reese: úžasné čokoládové pralinky plňené arašídovým krémem – snadný a rychlý recept

Majkl miluje Reese čokoládové pralinky, čokoláda je v Reese úžasná, a arašídový krém náplň je ještě úžasnější. Bohužel, Reese nelze snadno najít v České republice ani ve Slovensko, tak Majkl dělá doma podobný pralinky jako Reese. Recept je velmi jednoduchý a rozhodně doporučuje, aby jste to vyzkoušeli.<br /> <br /> Ingredience pro 50 pralinek:<br /> 250 g arašídové máslo (krémové)<br /> 30 g másla (1 velká lžíce)<br /> 50 g moučkového cukru<br /> 1/2 lžičky soli<br /> 350 g hořké čokolády<br /> 200 g mléčné čokolády<br /> <br /> Ve vodní lázni rozpusťte tmavé a mléčné čokolády. Naplňte polovina rozpuštěné čokolády v dekorační sáček a zalijeme malou lžičku rozpuštěné čokolády do pralinkový koše. Vyplnit všechny 50 pralinek. Dát formy pralinky na tác a klepněte na pultu několikrát, tak aby se nám udělala rovná vrstva.<br /> <br /> Dát do ledničky na 4 minuty aby se to stužilo.<br /> <br /> Rozpustíme ve vodní lázni máslo, arašídové máslo, a poté, co se roztaví, přidáme cukr a sůl. Dobře promíchejte stěrkou a ujistěte se, že všechny cukrové koule jsou rozpuštěné.<br /> <br /> Přidejte arašídový krém do dekorační sáčku a přidejte vrstvu arašídové krém na vrcholu studene pralinky. Poměr arašídového krému na čokoládě je 2: 1.<br /> Klepnete pralinky aby se srovnala vrstva arašídový krém a dát do lednice po dobu 4 minut, aby se stužili.<br /> <br /> Přidat zbývající rozpuštěné čokolády do dekorační sáčku a přidejte vrchní vrstvu čokolády na pralinky. Poměry by měl být 1: čokoláda 2: arašídové máslo 1: čokoláda.<br /> <br /> Přidat ještě jednou do lednice na dobu asi 10 minut. Pak vyjměte z ledničky a objevte bombastické pralinky :)
-