Vánoční čas je čas péct speciální vánoční cukroví a podílet se s rodinou a přáteli. V tomto videu, Majkl nám ukazuje, jak se peče skořicové hvězdy. Recept pochází z Německa a Rakouska, a to, co je opravdu dobré o tomto receptu že to je bez mouky, jen mandle a oříšky. Navíc, recept je velmi jednoduché.<br />
<br />
Ingredience pro 100 malých 3 cm hvězdy<br />
<br />
3 bílky z velkých vajec (pokojová teplota)<br />
250 g moučkového cukru<br />
vanilkový extrakt nebo mleté vanilky<br />
1 lžička mleté skořice<br />
200 g mletých mandlí<br />
200 g mleté lískové oříšky<br />
<br />
Recept:<br />
s mixérem smíchejte bílky, až se Vám udělá tuhá pěna. Pak přidejte po lžíčku, moučkový cukr. Mixujeme asi 3 minuty. Pamatujte si, čím více budete mixovat čím více lesklý krém bude. Odstraňte 4 velké lžíce krému který použijeme na polevu těch hvězd.<br />
Nyní přidejte skořice, vanilku, mandle a ořechy a míchejte, dokud nebudete mít hezký těsto. Těsto by mělo nepřilepí. Pokud se lepí, pak přidat trochu víc mleté mandle nebo ořechy.<br />
<br />
Na pracovní pultě, nasypte moučkový cukr, dát těsto na pult, a přikryjte těsto fólií. Válečkem, rozvalte těsto do přibližně 1 cm tlustá placka.<br />
<br />
S vykrajovací formičku hvězda, vykrojte hvězdy z těsta. Vykrajovací formu dejte do moučkovího cukru před vykrojení té hvězdy. To pomůže aby těsto se nelepilo na ta hvězda. <br />
Dejte hvězdy na plech. S malým špičatým nožem, nalejte 1/4 lžičku krému ve středu hvězdy. Špičkou nožem, dostante ten krém na vsechny hrany té hvězdy. <br />
Pečeme v předehřáté troubě během 20 minut při 140 ° C<br />
Po pečení, dejte hvězdy vychladnout na stojanku.<br />
<br />
Uschovejte skořicový hvězdy v plechové dóze.<br />
<br />
Dobrou chuť!