Majkl byl nedávno v Drážďanech.Město je známé pro své Christstollen, která je téměř 500 let stará tradice v Drážďanech. Štola je velmi chutní a je velmi snadné ji upéct. Co je příjemné u štoly, že čim je starší, čim je chutnější.<br />
<br />
Pro 30 cm x 15 cm Stollen, budete potřebovat:<br />
<br />
500 g hladké mouky<br />
28 g čerstvého droždí (1 kostka)<br />
80 g cukru (Majkl používá sirup z kandované pomerančové procesu namísto cukru, jak je znázorněno na videu)<br />
120 ml vlažného mléka<br />
citronová kůra<br />
špetka soli<br />
1 balení vanilkového cukru<br />
1/4 lžičky z každého: skořice, kardamon, muškátový oříšek<br />
250 g másla roztaví<br />
70 g kandované citrónové kůry<br />
70 g kandované pomerančové kůry<br />
200 g nasekané mandle<br />
Rozinky 400g<br />
Brusinky 100 g (příjemné pro červenou barvu)<br />
100 ml rumu<br />
<br />
Pro závěrečnou vrstvu, budete potřebovat 70 g rozpuštěného másla a 250 g moučkového cukru. <br />
<br />
Noc před pečením štoly, dát do skleněné mísy rozinky a brusinky. Nalijte si svůj oblíbený rum na vrcholu a kryt přes noc.<br />
<br />
Můžete si také předem připravit domácí kandovaného pomeranče a citronu kůry (viz video "buche de Noel" za recept).<br />
<br />
Spusťte proces kvasnic tím, že rozbije čerstvé droždí do mísy, přidáme teplé mléko, jedna polévková lžíce cukru (nebo sirupu), 1 lžíce mouky a dobře promíchejte. Pokrytí s přilnavou fólií a dát do trouby při teplotě 45 ° C po dobu asi 5 až 10 minut. Směs by měla po 510 minut zdvojnásobit je velikost.<br />
<br />
Ve velké míse, přidáme rozpuštěné máslo, směs kvásek, a všechny ostatní přísady. Dobře promíchejte, kryt misku s stretch fólií a vložte zpět do trouby na 45 ° C Nechá se stát asi 1 hodinu na těsto, aby zdvojnásobilo.<br />
<br />
Po hodině, tvoří bochník, dát na plech, složit okraje dovnitř, a dát do overu při teplotě 160 ° C po dobu asi 50 minut (zkontrolujte s dřevěnou špejlí, zda je těsto uvnitř upečené).<br />
<br />
Vindejte tmaví rozinky z povrchu protože tito rozinky se stanou hořké. Štětcem pokryjeme štolu s rozpuštěným máslem. Na to máslo posipeme moučkového cukru na štolu aby se vytvořil pěkné a silnou vrstvu, která slouží k udržení štoly vlhký uvnitř.<br />
<br />
Dobrou chuť!