varte s majklem

Nejchutnější recept na pravá vánoční Drážďanská štola, Originální recept, Vařte s Majklem

Majkl byl nedávno v Drážďanech.Město je známé pro své Christstollen, která je téměř 500 let stará tradice v Drážďanech. Štola je velmi chutní a je velmi snadné ji upéct. Co je příjemné u štoly, že čim je starší, čim je chutnější.<br /> <br /> Pro 30 cm x 15 cm Stollen, budete potřebovat:<br /> <br /> 500 g hladké mouky<br /> 28 g čerstvého droždí (1 kostka)<br /> 80 g cukru (Majkl používá sirup z kandované pomerančové procesu namísto cukru, jak je znázorněno na videu)<br /> 120 ml vlažného mléka<br /> citronová kůra<br /> špetka soli<br /> 1 balení vanilkového cukru<br /> 1/4 lžičky z každého: skořice, kardamon, muškátový oříšek<br /> 250 g másla roztaví<br /> 70 g kandované citrónové kůry<br /> 70 g kandované pomerančové kůry<br /> 200 g nasekané mandle<br /> Rozinky 400g<br /> Brusinky 100 g (příjemné pro červenou barvu)<br /> 100 ml rumu<br /> <br /> Pro závěrečnou vrstvu, budete potřebovat 70 g rozpuštěného másla a 250 g moučkového cukru. <br /> <br /> Noc před pečením štoly, dát do skleněné mísy rozinky a brusinky. Nalijte si svůj oblíbený rum na vrcholu a kryt přes noc.<br /> <br /> Můžete si také předem připravit domácí kandovaného pomeranče a citronu kůry (viz video "buche de Noel" za recept).<br /> <br /> Spusťte proces kvasnic tím, že rozbije čerstvé droždí do mísy, přidáme teplé mléko, jedna polévková lžíce cukru (nebo sirupu), 1 lžíce mouky a dobře promíchejte. Pokrytí s přilnavou fólií a dát do trouby při teplotě 45 ° C po dobu asi 5 až 10 minut. Směs by měla po 510 minut zdvojnásobit je velikost.<br /> <br /> Ve velké míse, přidáme rozpuštěné máslo, směs kvásek, a všechny ostatní přísady. Dobře promíchejte, kryt misku s stretch fólií a vložte zpět do trouby na 45 ° C Nechá se stát asi 1 hodinu na těsto, aby zdvojnásobilo.<br /> <br /> Po hodině, tvoří bochník, dát na plech, složit okraje dovnitř, a dát do overu při teplotě 160 ° C po dobu asi 50 minut (zkontrolujte s dřevěnou špejlí, zda je těsto uvnitř upečené).<br /> <br /> Vindejte tmaví rozinky z povrchu protože tito rozinky se stanou hořké. Štětcem pokryjeme štolu s rozpuštěným máslem. Na to máslo posipeme moučkového cukru na štolu aby se vytvořil pěkné a silnou vrstvu, která slouží k udržení štoly vlhký uvnitř.<br /> <br /> Dobrou chuť!
-