varte s majklem

Nejchutnější recept na Bûche de Noël, tradiční vánočka z Francie. Vařte s Majklem

La Bûche de Noël je tradiční vánoční moučník z Francie. Vyrobeno z nadejchaný těsta a čokoládovým krémem. Chuť vánoční pomeranče a lískové ořechy jsou velmi slavnostní v tomto receptu.<br /> Recept je velmi jednoduchý, a tady jsou ingredience:<br /> <br /> Těsto ingrediency:<br /> 120 g moučkového cukru<br /> 120 g hladké mouky<br /> 4 vejce<br /> špetka soli.<br /> <br /> Sirup ingredience:<br /> sirup z pomeranče: 50 ml a 25 ml Grand Marnier<br /> <br /> Ingredience na krém:<br /> 200 ml smetany ke šlehání<br /> 200 g mascarpone krém<br /> 300 g mléčná čokoláda<br /> 1 velký lžíce Nutella<br /> 200 g drcené lískové ořechy<br /> <br /> Těsto recept:<br /> oddělit vejce a šlehat žloutky s 60 g cukru, až se stane bílý načechraný směs. V jiné misce, přidejte špetku soli do vaječného bílku a s elektrickém mixér začít šlehání vaječných bílků. Když z vaječné bílky se začnou tvořit sních, přidat lžíci po lžíce zbývajícího 60 g cukru.<br /> <br /> Přidat k rozšlehanými žloutky 1/3 z vaječných bílků, opatrně promíchejte tak, že budete držet bílky načechraný. Na konci přidáme mouku a pomalu se promíchá.<br /> <br /> Přidejte směs na pečící papír a na plech a vyrovnat se špachtlí, aby si tvar obdélníku o tloušťce cca 2 cm. Dát do předehřáté troubě v průběhu 10 minut při teplotě 180 ° C<br /> <br /> Při odebrání dort z trouby, otačte dort na jiný pečící papír a oloupejte původní papír. Vložte papír zpět na dortu, takže nevysušuje.<br /> <br /> Oloupejte kůru z 2 čerstvé pomeranče. Přidat slupky do vroucí vody a vaří se po dobu 1 minuty. Pak vyhodte vařící vodu, přidáme čerstvou vodu a přidat zpět slupky. Nechte opět vařit vodu a pak se znovu vyhodit vařící vody. Tento postup opakujte asi 3 krát, nebo dokud slupek již nebude hořký. V posledním kole, přidejte do vařící vody (1 šálek), 2,5 šálky krystalového cukru a vaříme na mírném ohni. Udržet teplotu varu po dobu přibližně 15 minut. Nechte sirup vychladnout na pokojovou teplotu. Přidejte Grand Marnier (pomerančový likér nebo jiné značky, pomerančového likéru). Lžící přidat sirup a likéry na dortu. To se namočit do dortu a bude mít úžasný pomerančovou příchutí.<br /> <br /> S elektrický mixér, šlehejtešlehačku, pak přidejte mascapone, pak 1 velkou lžíci Nutella a jako poslední přidáme rozpuštěnou čokoládu (tavení ve vodní lázni nebo mikrovlnné trouby). Ujistěte se, že není horká čokoláda, ale při teplotě místnosti.<br /> <br /> Dejte lískové ořechy v sáčku a rozbít s dřevěným válečkem. Přidejte je do krému a smíchejte je dovnitř.<br /> <br /> Přidat polovina krém na dortu, a začít rolovat Buche de Noel. Poté srolujeme pečicí papír těsně kolem. Dejte do mrazáku na 10 až 15 minut.<br /> <br /> Pak vyndáme z mrazáku, a přidáme druhou polovinu krému na vnější straně Buche de Noel.Vidličkou uděláme rýhy, aby Buche vypadá jako skutečný poleno. Můžete přidat další dekorace dle vašeho vkusu.<br /> <br /> Dáme buche de Noel do lednice přes noc, chutná to mnohem lépe další den.<br /> <br /> Joyeux Noel
-