varte s majklem

Kanadský nepečený dezert: řezy NANAIMO rychlý a bombastický

Majkl konečně ukazuje, jak udělat autentický kanadský recept z Nanaimo: Nanaimo bary. Receptura je velmi jednoduchá, skládá se ze 3 vrstev a konečný výsledek je prostě úžasný.<br /> <br /> Nanaimo Bar recept<br /> Spodní vrstva<br /> 120 g másla<br /> 50 g cukru<br /> 5 lžící kakaa<br /> 1 vejce zbitá<br /> 125 g celozrnných sušenek<br /> 60 g sekaných pekanových ořechů (lze je nahradit mandlemi)<br /> 60 g drceného sušeného kokosu<br /> <br /> Ve vodní lázně roztavené máslo a pak přidáme cukr a kakao a promícháme. Pak pomalu přidejte zamíchané vejce a dobře promíchejte. Pak vyjměte z tepla a přidáme sušenky, promícháme. Pak přidejte kokos a ořechy a promícháme.<br /> <br /> Vezměte čtvercovou (20 x 20 cm) nebo stejnou povrchovou obdélníkovou misku, vložte do ní vrstvu potravinářská fólie a přidejte směs první vrstvy. Stiskněte první vrstvu a vložte do ledničky asi 10 minut (můžete ji také umístit 5 minut do mražáku.<br /> <br /> Druhá vrstva<br /> 120 g másla<br /> 3 lžíce šlehačky<br /> 3 lžíce prášku vanilkového pudingu<br /> 300 g cukerného cukru<br /> <br /> Ve vodní lázně roztavíme máslo a pak v misce smícháme krém a prášek na pudink a přidáme do roztaveného másla. Dobře promíchejte po dobu 1 minuty. Poté vyjměte z tepla a přidejte do směsi práškový cukr. Přidejte směs nad první vrstvu, která by měla být po chlazení pevné. Dát do lednice na 10 minut, aby druhá vrstva se stužila (nebo do mrazáku).<br /> <br /> Třetí vrstva<br /> 50 g mléčné čokolády<br /> 50 g tmavého choklolátu<br /> 1 lžíce másla<br /> <br /> Ve vodní lázně tavte čokoládu a máslo na nízké teplotě. Nechat vychladit. Po ochlazení, ale stále ještě tekutém, nalijte na druhou vrstvu a nechte chladit asi 20 minut v lednici nebo v mrazáku.<br /> <br /> Jste připraveni servírovat.<br /> Dobrou chuť!
-