varte s majklem

NEJCHUTNĚJŠÍ ITALSKÁ VÁNOČKA RECEPT, ORIGINÁLNÍ ITALSKÝ PANETTONE RECEPT

Je vánoční čas a Michael se těší na zahájení vánoční pečení. Jeden hezkých vánočních aktivitco se mu líbí je péct Italskou panettone. Panettone se stala celosvětovým tradice na Vánoce. Recept není těžké, jen těsto má vzrůst 4 krát.<br /> <br /> Historie panettone jde zpět do třináct století, kdy pekař v Itálii byl v lásce s dívkou a chtěl na ni udělal dojem . Jeho jméno byl Tony. V italštině, "pane" znamená chléb. Vypráví se, že Tony se snažil vymislet specielní recept na chleb aby se pochlubil před dívku , a podařilo se mu udělat velice dobrý "pene", a proto název se stal "pane" "Tony" .... což nakonec se stalo "panettone".<br /> <br /> Složení:<br /> Pro všechny etapy:<br /> 500 g hladké mouky (ideálně vysoký lepek, stejně jako kanadská mouky, v Itálii se nazývá mouka Manitoba)<br /> 200 g cukru<br /> 1 lžíce sirupu ( já používám sirup z karubinu, taki se tomu řiká chléb svatojánský nebo rohovník)<br /> 120 g másla<br /> 7 žloutků<br /> 1,5 kostka čerstvého droždí<br /> 100 ml vody<br /> 60 ml mléka<br /> 1 vanilkový lusk nebo vanilkový cukr (zkuste použít bourbon vanilka)<br /> 100 g kandované pomerančové kůry<br /> 100 g kandované citrónové kůry<br /> 200 g rozinek<br /> 200 g mandlí<br /> kůra z 1 citronu<br /> kůra z 1 pomeranče<br /> <br /> Recept:<br /> Recept je rozdělení na 6 etapa, a první 5 etap vyžadujou, aby těsto zdvojnásobí v objemu:<br /> <br /> Etapa1 (cca 45 min): rozpuste 1/2 kostka droždí v 60 ml teplého mléka . Dobře promíchejte , přidejte 1 lžíci sirupu ( pokud nemáte sirup , použijte 1 lžičku cukru ) . dobře promíchejte a přidejte 100 g mouky . Promícháme , vložíme do skleněné mísy a přikrejeme misku s stretch fólií. Dejte na teplém místě po dobu asi 45 minut, nebo dokud těsto zdvojnásobí objem. Pokud nemáte na teplé místo (alespoň 25 ° C ) dejte do trouby při minimální teplotě 30 nebo 40 C.<br /> Zatímco těsto roste , dát na pánvi 200 g cukru a 100 ml vody a dát na sporáku a necháme vařit . Jakmile se začne vařit, odstraňte z ohně a přidáme 1 lžičku citrónové šťávy . Nechte ji vychladnout .<br /> <br /> Etapa 2 (cca 60 min): Ve velké skleněné mísy, rozpuste 1/2 kostky droždí s 20 ml teplé vody . Dobře promíchejte . Přidejte polovinu sirupu , který jsme připravily v první etapě . Přidejte 3 žloutky při pokojové teplotě , 60 g rozpuštěného másla ( pouze teplé , ne horké ) , a dobře promíchejte. Pak přidejte 100 g mouky , dobře promíchejte , pak přidejte dalších 100 g mouky . Těsto by mělo být lepkavé. Nechte kynout na teplém místě , dokud se na objem zdvojnásobí (cca 1 hodina).<br /> <br /> Etapa 3 (cca 80 min): Ve velké skleněné mísy , rupuste 1/2 kostky droždí s 20 ml teplé vody . Dobře promíchejte . Přidejte polovinu sirupu , který jsme připravily v první etapě. Přidejte 4 žloutky při pokojové teplotě , 60 g rozpuštěného másla ( pouze teplé , ne horké ) , a dobře promíchejte. Pak přidejte 100 g mouky , dobře promíchejte , pak přidejte dalších 100 g mouky . Těsto by mělo být lepkavé. Jakmile se těsto dobře promíchá, přidejte rozinky , kandované ovoce, citronovou a pomerančovou kůru a mandle ( rozdrtit celé mandle na menší kousky ) . Nechte kynout na teplém místě,, dokud se na objem zdvojnásobí (cca 80 min).<br /> <br /> Etapa 4 (30 min): V malé skleněné misce smíchejte 1/2 kostky droždí s 40 ml teplé vody . Dobře promíchejte . Přidat tuto směs do kynutého těsta, z 3. etapě. Těsto rozdělte na 2 formy velké panettone ( průměr18 cm) nebo 4 středně veliké formy na panettone s 12 cm průměr . Dejte všechny formy panettone na plech a klepněte na plech proti pultu aby těsto se usadilo na dno panettone formách. Bez ohledu na to , jakou formu použijete , vyplňte formy do 2/3 s těsta. Dejte zpět na teplém místě a počkejte, až se těsto překonal horní okraj formy panettone . Je třeba , aby se houba tvar hlavy.<br /> <br /> Etapa 5: Předehřejte troubu na 170 C. Vezměte ostrý nůž nebo žiletku, aby udělejte kříž v horní části panettone a umístěte lžičku másla ve středu kříže. Pečte v v předehřáté troubě na přibližně 30 minut,střední formy panettone a 45 minut velké formy panettone . Testujte s dřevěnou špejlí , jestli panettone je upečená (nesmí ti špejle lepit).<br /> <br /> Etapa 6: co panettone jsou upečeny , vyndejte z trouby a ihned provlíknete dvě dřevěné nebo kovové špízy skrz spodní 1/3 panettone . Otočte panettone a nechte viset hlavou dolů na dobu nejméně jedné hodiny . To zajistí, že panettone se nevyfouknout.<br /> <br /> Se řiká v Itálie že kdo jí panettone tak mů přijde štěstí ten nasledující rok. Majkl všem dopořučeju skusit tu panettone a přeje všem hodně zdraví a hodně štěstí do roku 2014.<br /> <br /> Buon appetito!!!
-