Tiramisu je úžasný dezert známý po celém světě. Majkl ukazuje v tomto videu, jak vytvořit letní tiramisu, a používat čerstvé letní ovoce. Konkrétně Majkl používá červený rybíz. Recept je velmi jednoduché. Představuje tento dezert v úžasné způsobem, který přinese "WAW" efekt na vaše hosty. Z hlediska chutě, tento recept je skvělý letní dezert.<br />
<br />
Složení:<br />
30 tiramisu sušenky (10 cm) (v italštině jsou povoláni Savoiardi)<br />
250 g červený rybíz (můžete použít ostružiny nebo borůvky nebo i jiné ovoce)<br />
100 g moučkového cukru<br />
šťáva z půlky citronu<br />
250 g mascarpone krém<br />
2 žloutky<br />
200 ml smetany ke šlehání<br />
80 g cukru krupice<br />
1 sáček vanilkového cukru, nebo 1 lžička vanilkového extraktu<br />
<br />
čerstvé rybíz, diamanty, a stuha pro dekoraci<br />
<br />
Recept:<br />
V míse mixujeme rybíz, cukr moučka a citrónovou šťávou. Dobře promíchejte, extrahujte šťávu lisováním směsi přez síto. Tím vytvoříte sirup na namáčení.<br />
<br />
V chlazené mísy, přidáme smetanou budeme šlehat až šlehačka dostane tvrdé špičky. Přidejte 1 polévkovou lžíci moučkového cukru a mixujte dalších 30 sekund. Dejte do ledničky.<br />
<br />
Přidat 80 g cukru na žloutky a přidejte 1 polévkovou lžíci smetany. šlohejte až vejce blanšujou (bílá barva). Pak přidejte mascarpone krém a zamícháme. Na konec přidejte našlohanou smetanu na ten mascarpone krém.<br />
<br />
Ukrojte konce tiramisu piškoty s ostrým nožem tak, že dostanete rovnou plochu.<br />
Vezměte kulatou nádobu (v ideálním případě 7,5 cm v průměru) a položte ji na talíř.<br />
Ponořte Každá sušenka v rybízu sirupu a nechte ji stát uvnitř v kruhu. Opakujte postup až budete mít plný kruh (budete potřebovat 6 sušenek na jeden kruh). Pak vezmeme konce sušenek co jsme ukrojily a ponořte do sirupu a umístěte v dolní části kruhu. Přidat 1 lžíce krém, pak přidat další sušenky, pak přidáme smetanu. měli byste být schopni udělat 3 vrstvy (pokud použijete 10 cm sušenky). recept je 10 porcí.<br />
Umístěte v lednici po dobu nejméně 1 hodina. Zatímco v lednici, uvažte stužky kolem kruhu a udělejte uzel. <br />
Vezměte tiramisu z lednice, odstraňte kroužky a nahraďte stužkou. Přidejte falešní diamanty na talíř jako dekorace. Vraťte do ledničky a po dobu nejméně 4 hodiny (chutná lépe druhý den).<br />
Bon Appetit !!!